Doe mee aan het debat: AI in Business and Social Law - Lunch georganiseerd door FAIB op 20 februari 2024

Gepost op 13 februari 2024
Vorig Volgend
Op 20 februari 2024 zal Christophe Delmarcelle het genoegen hebben gastheer te zijn bij een lunchdebat georganiseerd door de FAIB (Federation of European and International Associations established in Belgium) over de implementatie en het gebruik van AI in bedrijven -...

Op 20 februari 2024 zal Christophe Delmarcelle het genoegen hebben gastheer te zijn bij een lunchdebat georganiseerd door de FAIB (Federation of European and International Associations established in Belgium) over de implementatie en het gebruik van AI in bedrijven - Sociaalrechtelijke aspecten.

Het gebruik van AI-gerelateerde tools en software op de werkplek roept inderdaad arbeidsgerelateerde vragen op die tijdens dit lunchdebat zullen worden samengevat en besproken.

Hoe het te implementeren, of je de werknemers moet informeren en raadplegen, kun je een ontslag motiveren omdat je een werknemer vervangt door AI of kun je een werknemer ontslaan die er tegen het beleid in gebruik van heeft gemaakt, zijn enkele van de vragen die aan bod zullen komen. Arbeids-, gezondheids- en veiligheidsaspecten, vertrouwelijkheid, ontslagregels en privacy zullen worden besproken.

Voor degenen die zich willen inschrijven:

Gelinkte publicaties

Aankondigingen

DEL-Law op de UCLouvain 2023 banendag

Betrokkenheid bij de toekomst van jonge advocaten is een fundamentele pijler van DEL-Law. Vanuit die gedachte was ons kantoor vereerd om op woensdag 22 november 2023 deel te nemen aan de Job Day georganiseerd door de Faculteit Rechten en Criminologie...
Door